MOBIAKCARE SERVICE

Το Service στη ΜΟΒΙΑΚ

Με την ίδρυση του τμήματος MOBIAKCARE ξεκίνησε παράλληλα και το τμήμα τεχνικής υποστήριξης Ιατρό-τεχνολογικών προϊόντων. Οι πιστοποιημένοι τεχνικοί μας είναι άρτια εκπαιδευμένοι και με άριστη τεχνογνωσία για κάθε τεχνική σας ανάγκη.
Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της παροχής υπηρεσιών, αλλά και σε Δωρεάν Τεχνικά Εκπαιδευτικά σεμινάρια που προσφέρουμε στους συνεργάτες μας. Η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της τεχνικής υποστήριξης και Service ιατροτεχνολογικών προϊόντων κάνει την MOBIAKCARE μοναδική στο χώρο δίνοντας στους συνεργάτες μας ασφάλεια & σιγουριά ότι κάθε τεχνικό σας πρόβλημα θα έχει την μέγιστη δυνατή ανταπόκριση με επαγγελματισμό.

Συσκευές για Service

Η τεχνογνωσία που διαθέτει το τεχνικό τμήμα της MOBIAKCARE, δεν περιορίζεται μόνο στα μοντέλα που εμπορευόμαστε & αντιπροσωπεύουμε επίσημα, αλλά διευρύνεται με πιστοποιήσεις από άλλους επώνυμους κατασκευαστικούς οίκους.
Μπορείτε να μας στείλτε ηλεκτρονικά το αίτημά σας για service ή εξαρτήματα απλά στέλνοντας χρησιμοποιώντας τις παρακάτω φόρμες:

 

Ή κατεβάζοντας την έντυπη μορφη και αποστέλοντάς τη με FAX στο 28210 66403

Τεχνικές Συμβουλές Συμπυκνωτών Οξυγόνου

Υπευθυνότητα χρηστών

 • Κάθε 1 με 2 μέρες αντικατάσταση του απϊονισμένου νερού υγραντήρα.
 • (Υποχρεωτικό) Κάθε 3 με 4 μέρες χρήσης, πλένουμε το φίλτρο καμπίνας (μαύρο σφουγγαράκι).
 • (Υποχρεωτικό) Κάθε 7 με 10 μέρες αλλαγή στα ρινικά.
 • (Υποχρεωτικό) Κάθε μήνα αντικατάσταση υγραντήρα και σωλήνα οξυγόνου.
 • (Υποχρεωτικό) Ο Χρήστης θα πρέπει να φέρει επιπλέον αναλώσιμα εξαρτήματα σε περίπτωση ανάγκης ή απρόβλεπτης φθοράς προϊόντος.

 

Υπευθυνότητα Καταστημάτων ενοικίασης μηχανημάτων Οξυγόνου

 • Κρατάμε καρτέλα συντήρησης κάθε μηχανήματος με σειριακό αριθμό. Παρακολουθούμε την κίνηση και τις ώρες λειτουργίας.
 • Με κάθε αλλαγή χρήστη (ασθενή) ΑΛΛΑΞΤΕ το Αντιβακτηριδιακό φίλτρο & καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια με ένα νωπό πανάκι.(και όλα τα αναλώσιμα: σωλήνα, υγραντήρα, υδατοπαγίδα,  ρινικά, καθώς πρέπει να πλένουμε καλά το εξωτερικό φίλτρο.)
 • Βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε φίλτρα που διαθέτουν αριθμό παρτίδας (Lot number)
 • Ακολουθήστε τις οδηγίες συντήρησης που αναγράφονται στο Εγχειρίδιο Λειτουργίας ή Service Manual.
 • Ενημερώστε τους χρήστες για τις δικές τους υπευθυνότητες που αναγράφονται στην παραπάνω παράγραφο.
 • Επισκεφτείτε μας για δωρεάν εκπαίδευση συντήρησης της συσκευής σας

Συμπυκνωτής ΜΟΒΙΑΚ IRENE

Η τεχνογνωσία του τμήματος τεχνικής υποστήριξης με πάνω από 20 χρόνια εμπειρία έθεσε τα τεχνικά πρότυπα για την συναρμολόγηση του πιο αξιόπιστου συμπυκνωτή της αγοράς. Έτσι με Ελληνική υπογραφή, διαθέσαμε στην αγορά εάν συμπυκνωτή Οξυγόνου με σημαντικά πλεονεκτήματα για τον αγοραστή. Η ποιότητα κατασκευής, το χαμηλότερο κόστος αναλώσιμων, η χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με πολύ οικονομικό σέρβις θα εξασφαλίσουν μακροχρόνια εισοδήματα για την επένδυσή σας…

Ο MobiakCare Irene – Golden Series έχει κατακτήσει μια μεγάλη μερίδα της αγοράς καθότι η αξιοπιστία του έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται καθότι εμπορεύεται ήδη 3 χρόνια με εξαιρετική αξιοπιστία. Παρακάτω μια γρήγορη απεικόνιση στα κυρίως χαρακτηριστικά του

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Ροή από 1 έως 5 Λίτρα
 • Ψυγείο αέρα Κομπρεσέρ
 • Αναβαθμισμένο κομπρεσέρ με ρουλεμάν SKF
 • Κατανάλωση 350 Watt
 • Πυκνότητα Οξυγόνου 93 ± 3%
 • Βάρος 20,7 Κιλά
 • Διαστάσεις L 390mm×W 337mm×H 620mm (10 εκ. ψηλότερος από Airsep VisionAire)
 • Πιστοποιητικά : CE; ISO13485
 • Ηλεκτρονικά αντ/κα ευρωπαϊκής προέλευσης
 • Επίπεδο θορύβου 37dB

Λειτουργίες:

 • Μεγάλη ψηφιακή οθόνη με καταγραφή τον συνολικό χρόνο λειτουργίας, τον τρέχοντα χρόνο από την τελευταία έναρξη λειτουργίας & πρόγραμμα αυτομάτου σβησίματος έως και 5 ώρες.
 • Έξυπνο κύκλωμα αυτό διάγνωσης με ηχητική και οπτική ένδειξη παράλληλα με επισήμανση προβλήματος στην ψηφιακή οθόνη.
 • Μεγάλων διαστάσεων κομπρεσέρ με κυλίνδρισμα 30% μεγαλύτερο από τον ανταγωνισμό μαζί με την άριστη ποιότητα ρουλεμάν με παγκόσμια φήμη SKF.
 • Έξυπνο κύκλωμα  ελέγχου κατανάλωσης επιτρέπει έως και 20% οικονομία στο ρεύμα.

Όπως ορίζει τo τεχνικό εγχειρίδιο κάθε 3000 ώρες πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο εισαγωγής. Ο κωδικός του προϊόντος είναι 0808542. Το φίλτρο αυτό βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος (πίσω από το μαύρο καπάκι που κρατάει το φίλτρο καμπίνας) και είναι αναγκαία η αντικατάστασή του στον οριζόμενο χρόνο.

Το μαύρο  φίλτρο καμπίνας με κωδικό 0808254 μπορεί και να πλένεται τακτικά από τον χρήστη του μηχανήματος κάθε 3 με 4 μέρες με άφθονο νερό.

Να σημειωθεί ότι όλη η συντήρηση του Irene δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο αλλά ούτε και τεχνικές γνώσεις.

Παρακάτω παραθέτουμε μια συνοπτική απεικόνιση του προγράμματος συντήρησης

 • (Υποχρεωτικό) Κάθε 3000 ώρες αλλάζουμε το φίλτρο εισαγωγής με κωδικό 0808254.
 • (Υποχρεωτικό) Κάθε 5000 ώρες ή από ασθενή σε ασθενή αντικαθιστούμε το αντιβακτηριδιακό φίλτρο με κωδικό  0807319.
 • (Υποχρεωτικό) Κάθε 2 χρόνια αλλάζουμε μπαταρία 9Volt με κωδικό 0142124.
 • (Υποχρεωτικό) Κάθε 2 Χρόνια γίνεται αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας (μαύρο σφουγγαράκι), κωδικός προϊόντος 0808254

CPAP/APAP

Χρήσιμες συμβουλές για τους χρήστες

Η χρήση της συσκευής CPAP είναι μια σημαντική θεραπεία για το σύνδρομο των αποφρακτικών απνοιών κατά τον ύπνο. Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα πιο κοινά προβλήματα κατά τη χρήση της συσκευής CPAP.

Η συνεχής θετική πίεση αεραγωγών (CPAP – Continuous Positive Airway Pressure) είναι η ο σύνηθες τρόπος αντιμετώπισης για το σύνδρομο αποφρακτικών απνοιών κατά τον ύπνο.  Περιλαμβάνει ένα μικρό μηχάνημα που τροφοδοτεί με μια συνεχή και σταθερή πίεση αέρα, διαμέσου ενός σωλήνα και μίας μάσκας στο πρόσωπο που φοράει ο ασθενής.  Τα πιο κοινά προβλήματα κατά τη χρήση της συσκευής CPAP περιλαμβάνουν διαρροές αέρα από τη μάσκα, προβλήματα κατά τον ύπνο, ξηρότητα και ερεθισμούς στο στόμα, φάρυγγα, ή μύτη.

Πιο κάτω περιγράφονται τα  πιο συχνά προβλήματα κατά τη χρήση της CPAP και τι μπορείτε να κάνετε για αυτά.

Ξηροστομία

Αν αναπνέετε από το στόμα κατά τον ύπνο, ορισμένες συσκευές CPAP μπορεί να επιδεινώσουν την ξηροστομία λόγο του αέρα που έρχεται υπό πίεση. Μία πλήρης μάσκα προσώπου που καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας, επίσης, μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Επίσης η χρήση θερμαινόμενου υγραντήρα που συνδέεται με το μηχάνημα CPAP  μπορεί να σας βοηθήσει ο οποίος υγραίνει απαλά τον υπό πίεση εισερχόμενο αέρα.

Δυσκολία να κοιμηθείτε

Αυτό είναι ένα φυσιολογικό, προσωρινό πρόβλημα. Φορώντας τη μάσκα με την συσκευή σε λειτουργία για μερικά λεπτά μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να τη συνηθίσετε. Χρησιμοποιώντας το τρικ που περιγράφεται στο σημείο 3, δηλαδή τη σταδιακή αύξηση της πίεσης του αέρα μέχρι να σας πάρει ο ύπνος, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Τηρείτε τους κανόνες καλής υγιεινής του ύπνου, αποφεύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ πριν τον ύπνο, και γενικότερα προσπαθήστε να ομαλοποιήσετε τις συνθήκες του ύπνου σας.

Πρόβλημα στο να συνηθίσετε να φοράτε τη μάσκα με τη συσκευή CPAP

Μπορεί να βοηθηθείτε εάν ξεκινήσετε φορώντας μόνο τη μάσκα για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είστε ξύπνιοι, για παράδειγμα, ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να φορέσετε τη μάσκα ενωμένη με το σωλήνα και τη συσκευή CPAP, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ είστε ξύπνιοι. Μόλις συνηθίσετε την αίσθηση, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε πλέον κάθε φορά που κοιμάστε – το βράδυ αλλά και κατά τη διάρκεια του απογευματινού ύπνου.

Νεφελοποιητές - Θεραπεία

Ο νεφελοποιητής είναι μία συσκευή η οποία διευκολύνει τη χορήγηση των εισπνεόμενων φαρμάκων και συνταγογραφείται από τον θεράποντα ιατρό. Περιέχει ένα επιστόμιο καθώς και μία μάσκα προσώπου.

Με τη χρήση της μάσκας δεν απαιτείται συγχρονισμός της αναπνοής με την ενεργοποίηση της συσκευής του εισπνεόμενου φαρμάκου.

Το βασικό στην επιλογή ενός νεφελοποιητή είναι ο χρόνος νεφελοποίησης (ένα καλό μηχάνημα νεφελοποιεί τα 2,5ml ενός φαρμάκου σε λιγότερο από 6 λεπτά) καθώς και η εισπνεύσιμη ποσότητα φαρμάκου (όσο μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκου νεφελοποιείται και όσο μικρότερη διάμετρο έχουν τα σταγονίδια, τόσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του φαρμάκου που φτάνει τελικά στα βρογχιόλια). Η σωστή χρήση των συσκευών εισπνεόμενων φαρμάκων είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως το άσθμα.

Αν ο ασθενής δεν έχει κατανοήσει τις σωστές οδηγίες χρήσης, το φάρμακο δεν εναποτίθεται ικανοποιητικά στους πνεύμονες, στο όργανο δηλαδή στο οποίο πρέπει να δράσει, με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται ύφεση των συμπτωμάτων.

Επιπλέον όταν οι συσκευές εισπνοών δεν χρησιμοποιούνται σωστά, μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής ουσίας παραμένει στη στοματική κοιλότητα. Κατά συνέπεια ο ασθενής εκτίθεται στις όποιες ανεπιθύμητες ενέργειες της φαρμακευτικής ουσίας, χωρίς παράλληλα να αντιμετωπίζεται σωστά το άσθμα.

Καλές Πρακτικές Χρήσης Νεφελοποιητή

 • Μετά από κάθε χρήση, πλένουμε το ποτηράκι με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στεγνώσει
 • Κάνουμε την θεραπεία μας σε καθιστή θέση και ποτέ ξαπλωμένοι
 • Το ποτηράκι νεφελοποίησης το αντικαθιστούμε κάθε 150 με 200 χρήσεις
 • Διατηρούμε τα αναλώσιμα (σωλήνα, ποτηράκι, μάσκα και άλλα αναλώσιμα) πάντα καθαρά και σε κλειστό χώρο
 • Αν επιμένετε να παραμείνετε καπνιστές, Δεν καπνίζουμε μετά την θεραπεία, οι βρόγχοι μας παραμένουν ανοιχτοί και τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα

E-CATALOGUE
ΛΗΨΗ

Εγγραφή
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;